Spel på folkets park

Orden ”Folkets park” väcker endast positiva känslor hos gemene man. Den första folkets park i Sverige var troligtvis den som drog igång år 1796 i Hälleforsnäs. Parken är fortfarande igång idag och heter nu för tiden Krokbornsparken. Krokbornsparken befinner sig på exakt samma plats idag, som när den öppnades år 1796. Folkets park är synonymt med kärlek, musik, dans och nöjen. Det var och är en samlingsplats för alla, äldre och unga, blyga och framåtgående, pojkar och flickor och alla som tar sig hit är väldigt välkomna.

Efter att Krokbornsparken hade öppnat, började flertalet andra parker öppna, först i syd och därefter högre upp i landet. Hit kom artister från alla världens hörn och drog dit folkmassor som ville lyssna. Förutom artister finns en hel drös med andra aktiviteter, bland annat minigolf, olika teaterföreställningar och lekplatser. Beroende på årstid kan man njuta även av andra aktivitet, exempelvis skridskor på vintern. Då brukar man kunna hyra skridskor för en liten peng och åka ut på isen gratis. Man kan givetvis ta med sina egna skridskor och åka helt gratis. På sommaren kan man njuta av plaskdammar, glass och grillning. Det brukar vara tillåtet att grilla på angivna platser och det är oerhört uppskattat av många.

Året runt finns det tillgång till olika lotterier och lyckohjul. Vanligaste lotterierna är där man köper ett eller flera nummer, och därefter dras en vinnare. Vinsten i dessa lotterier brukar vara någon typ av nalle, gosedjur, ballonger eller bollar. Det finns även lyckohjul där man kan vinna en hel drös med olika priser. Vanligen brukar man vinna stora chokladaskar. I en stor kartong, oftast 2 kg, ligger där en hel del småchoklad som man kan njuta av. Förutom choklad brukar det även finnas andra typer av godisbitar. Då vinner man en stor godispåse med olika typer av godbitar. På en del folkparker kan det ibland arrangeras bingokvällar eller liknande för att locka folk.