Bredda bekantskapskretsen med hjälp av en blogg

I och med den digitala utvecklingen med sökmotorer och bloggare finns alla möjligheter att hitta likasinnade online och genom de gemensamma intressena knyta kontakter med människor med liknande intressen som en själv. Denna utveckling med bloggar och sociala media ger alla möjligheten att knyta nya kontakter med människor som de troligtvis aldrig hade träffat annars, om inte internet öppnat upp för den möjligheten.

Man kan göra misstaget att tro att internet isolerar människor, men i själva verket är det tvärtom, i de flesta fall. Visst finns det människor som blir sittande bakom datorerna för sig själva i hemmet men de sociala medierna fyller allt som oftast sin funktion som just social länk genom att förena människor kring gemensamma intressen. Att lägga bilder på en blogg skapar ytterligare intresse för bloggen. Det är ett stort antal människor som föredrar bilder istället för text och det bevisar sociala media som Instagram och Snapchat där bilden är huvudsaken.

För att lyckas nå ut till en ny publik med sina foton och filmklipp så lägger man så kallade hashtaggar till bildtexten. Det är den lilla staketsymbolen som ser ut så här; #. Den symbolen lägger man direkt före de ord som beskriver bildens innehåll. Hashtagen ska skrivas i anslutning till ordet, utan mellanslag. Ju fler hashtaggar man lägger till en bild, desto fler besökare kommer man att nå med ett inlägg och det kan till exempel se ut så här; #folketspark #dans #dansgala #cruising #firande #skara #folketsparkskara. Man kan även anmäla sig till olika bloggtopplistor där andra kan hitta just din blogg.

Vem som helst kan öppna en blogg och man kan göra det utan kostnad via plattformar som WordPress och Blogger. Man kan begränsa sin publik och sina läsare till speciellt inbjudna om man inte vill att bloggen ska vara officiell. Vill man nå ut till en större läsarskala sprider man sina inlägg och artiklar via Facebook, Twitter och Instagram. Tids nog kan man nå ut till en bred läsekrets som har samma intressen som det bloggen handlar om.